
Μαρμελάδα φράουλα χωρίς ζάχαρη
Υλικά
- 500 γρ. φράουλες
- 1 κ.σ. σπόρους chia (προαιρετικά)
- 50 γρ. σιρόπι αγαύης ή μέλι που δεν έχει έντονη γεύση
Εκτέλεση:
- Πλένουμε τις φράουλες και τις κόβουμε σε μικράκομμάτια.
- Σε δυνατή φωτιά, χωρίς να προσθέσουμε κάτιαφήνουμε τις φράουλες να βράσουν και τις πατάμε με μια ξύλινη κουτάλα.
- Αφήνουμε να βράσει για 5- 7 λεπτά καιανακατεύουμε ώστε να μην κολλήσει το μείγμα στην κατσαρόλα.
- Στα 10 λεπτά, η μαρμελάδα θα είναι όπως φαίνεταιστη φωτογραφία παρακάτω. Προσωπικά, προτιμώ να είναι αρκετά λεπτόρρευστη!
- Προαιρετικά προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπαςσπόρους chia και μέλι ή σιρόπι αγαύης.
- Όσο είναι ακόμη ζεστή, την τοποθετούμε σεαποστειρωμένο βάζο, κλείνουμε καλά το καπάκι και αφήνουμε ανάποδα ώστε νακλείσει αεροστεγώς.
Tips:
Αν πολλαπλασιάσετε τις ποσότητες, θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος μαγειρέματος, να χαμηλώσετε τη φωτιά και αρκετά βαθιά κατσαρόλα, γιατί πιτσιλάει αρκετά το μείγμα.
Καλή σας απόλαυση