
Κριτσίνια με βρώμη και γιαούρτι
Υλικά
- 12 κ.σ. νιφάδες βρώμης
- 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
- ½ κ.γλ. αλάτι
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 4 κ.σ. γιαούρτι 2%
- Από καρυκεύματα καιαρωματικά βάζουμε ότι μας αρέσει!! Εγώ έβαλα ρίγανη και σκόνη σκόρδο και βγήκαν υπέροχα!!
Εκτέλεση:
- Βάζουμε σε μπολ τιςνιφάδες βρώμης, το αλάτι και όλα τα καρυκεύματα.
- Ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε τοελαιόλαδο και το γιαούρτι, ανακατεύουμε καλά και βάζουμε ψυγείο για 1 ώρατουλάχιστον!
- Ανάβουμε τον φούρνο 160 αέρα να ζεσταθεί και βάζουμε σε ταψί λαδόκολλα.
- Βγάζουμε το μπολάκιαπό το ψυγείο και χωρίζουμε το μείγμα σε 18 κομματάκια.
- Κάθε κομματάκι τοπλάθουμε απαλά στο πάγκο μας κορδονάκι και το βάζουμε στο ταψί με την λαδόκολλα.
- Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο μας όπωςείπαμε 160 αέρα, στη μεσαία σχάρα για 30 με 40 λεπτά το λιγότερο!
- Θέλουμε να ξεροψηθούν για ναείναι τραγανά και όχι μαλακά!
Tips:
Αν σας κολλάει πολύ και δεν πλάθονται σημαίνει βάλατε πολύ γιαούρτι οπότε θέλει ένα κουταλάκι ακόμα βρώμη!! Αν σπάει στο πλάσιμο σημαίνει βάλατε λίγο γιαούρτι οπότε προσθέστε ακόμα ένα κουταλάκι και ζυμώστε.
Καλή απόλαυση!